KAKO SE PRAVI DŽEM OD ZOVE: Malo domaćica zna za recept, a savršeno ide i uz slane i slatke specijalitete

Naučite kako se pravi džem od zove.

Printscreen/YT/Unemployed Redneck Hillbilly Creations

Na soku od zove su odrastale starije generacije, a i sada leti često može da se nađe u nekom domaćinstvu. Osvežavajuć i mirisan napitak je idealan kada su vrućine. A kako dolazi vreme za zimnicu, spremite i džem od plodova zove. Efektno izgleda, tamne je boje, kao i onaj od kupina, a možete da premažete i vanilice njime. Takođe, ako volite da eksperimentišete može da se služi uz meso, jer ima kiselkasto sladak ukus. 

Sastojci:

  • 2 kg ploda zove
  • 1 kg šećera
  • 1 l vode
  • 2 vanilin šećer

Priprema:

Dobro operite svaki plod zove pod mlazom vode, a zatim u šerpu sipajte pola količine vode i skuvajte zovu. Zatim ih dobro izblendirajte ili usitnite štapnim mikserom, pa sipajte preostalu vodu i dodajte vanilin šećer i šećer. Kuvajte dok ne dobijete gustu smesu i sipajte u sterilisanu teglu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE