KAKO DA BRZO OLJUŠTITE PEČENE PAPRIKE: Trik koji štedi vreme, a iznenadićete se koliko je lako

Lako i brzo oljuštite paprike pomoću jednostavnog sastojka koji svaka kuća ima. Iznenadićete se koliko je lako.

Shutterstock

Počinje sezona pečenja paprika, što za ajvar, što za salatu ili pinđur. To je veliki posao, naravno ako pečete veće količine i zahteva dosta vremena. Neke domaćice spremaju ziminicu u stanu i žele da naprave što manje nereda, ali naravno i sebi da uštede vreme. Kako u stanu paprike pečete u rerni, to i nije neka muka, ali onda na red dolazi čišćenje. 

Postoje jednostavni trikovi koji će vam to olakšati, kao što je stavljanje pečenih paprika u kesu ili u posudu sa poklopcem. Međutim, postoji još lakši trik gde ne morate da čekate da se paprike potpare. Sve što treba da uradite je da papriku stavite u hladnu vodu i lako ćete skinuti kožicu. 

Pomoću ovog trika uštedećete vreme i nećete napraviti veliki nered, a imaćete spremne pečene paprike. Njih možete i da punite, pa onda pohujete. To je vrhunski specijalitet koji će vam se provereno dopasti. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE