UKISELJENI CRNI LUK - OBAVEZNO UVRSTITE U ZIMNICU: Odličan je uz meso ili čak picu, a može da se jede isti dan (VIDEO)

Ukiseljeni crni luk je možda najlakši recept, a još je bolje što ne morate da čekate da odstoji. Ovo je zimnica koja može da se jede nakon par sati,

Printscreen/YT/YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Kada pravite zimnicu možete da ukiselite voće i povrće po želji, sve zavisi od vašeg ukusa. Paprika je naravno zvezda zimnice i od nje se prave mnogi specijaliteti, ali Srbi takođe vole da jedu crni luk, pa isprobajte i ovaj recept. Garantovano ćete se oduševiti, a pravi se zaista lako. Treba da odstoji 8-10 sati, tako da može da se jede isti dan. Odličan je prilog uz pečenje ili neko drugo meso, ali takođe i kada pravite burgere, picu, hot dog...

  • Sastojci: 
  • 2 kg ljubičastog luka
  • Za jednu teglu:
  • 8-10 bibera u zrnu
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašike krupne soli
  • 55 ml sirćeta 
  • vruća voda 

Priprema:
Luk oljuštite i isecite na rebarca. Sipajte u činiji u rukama razdvojite da svaki isečeni deo bude zaseban. Napunite tegle koje ste prethodno sterilisali. U tegle zatim stavite biber, so, šećer, sirće i prelijte vrućom vodom do vrha. Pritisnite malo luk i dobro zatvorite. Ove količine, sem luka, su za jednu teglu. U svaku teglu dodajte istu količinu navedenih sastojaka. Možete da koristite posle 8-10 sati. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE