PIKANTNI KISELI KRASTAVCI: Ruske domaćice otkrile kako da ispadnu savršeno, a Srpkinje ne dodaju taj sastojak

Domaći kornišoni su bolji izbor od kupovnih.

Shutterstock

Zimu ne možemo da zamislimo bez kiselih krastavčića. Osim što možete da ih jedete zasebno, oni se koriste u mnogim poznatim salatama, kao što je ruska..., ali i kao umak za meso. Hrskavi i ukusni kiseli krastavci su dragulj svake zimnice, a mi vam predlažemo kako da napravite kornišone bolje od kupovnih. Ruske domaćice su otkrile tajnu, a one stavljaju u kornišone ljutu papričicu koja ovoj zimnici daje pikantan ukus. Probajte!

  • Sastojci:
  • kornišoni 
  • 1 ljuta paprika
  • 1 veza mirođije 
  • 1 list rena 
  • 1 kašičica bibera u zrnu 
  • 1 kašičica senfa u prahu 
  • 2 lista ribizle 
  • 2 lista hrasta 
  • 1-2 čena belog luka 
  • Za marinadu:
  • 1 kašika soli 
  • 1/2 kašike šećera 
  • 1 kašika sirćeta 

Priprema:
Кornišone operite, a zatim ih potopite u čistu i hladnu vodu nekih pola sata. U sterilisane tegle stavite listove rena, hrasta i ribizle. Listove možete da dodajte po vašoj želji, ali hrastov list je bitan jer on čini kornišone hrskavijim. Preko listova stavite seckani beli luk, biber u zrnu, možete da dodate i neki začin po vašoj želji. U svaku teglu dodajte i malo seckane ljute paprike (količina zavisi od toga koliko volite pikantan ukus). U tegle zatim dodajte kornišone, pa seckanu mirođiju. Prelijte ključalom vodom i ostavite 10 minuta. Istu vodu sipajte u šerpu i kada ponovo provri prelijte krastavce. Opet ostavite 10 minuta, pa procedite vodu iz tegli ponovo u šerpu. Sipajte još malo vode i dodajte so, šećer i sirće. Kada proključa ponovo sipajte u tegle u koje ste dodali senf u prahu. Tegle dobro zatvorite i okrenite naopačke. Čuvajte na hladnom mestu.  

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Salata od krastavca  tiktok/feelgoodfoodie

Izvor: Stvar ukusa