Džem od kajsija po isprobanom receptu

Džem od kajsija će vam se dopasti i verovatno ćete ga praviti često baš na ovaj način.

Print screen / Youtube / Veena Azmanov

Sastojci:

  • 900 g kajsija oljuštenih, bez semenki
  • 450 g šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica putera (opciono)
  • 1 zvezdasti anis (opciono)
  • 1 štapić cimeta (opciono)

Pogledajte video:

Recept za džem od kajsija:

Kako biste napravili džem od kajsija svaku nožem prvo zasecite u obliku slova x. Zatim ih blanširajte u vrućoj vodi 5 minuta. Oljuštite i izvadite koštice, ali ih ne bacajte. Voće iseckajte i ostavite sa strane. U tiganju pomešajte seckane kajsije (i nekoliko koštica), šećer, so i limunov sok. Takođe, ako koristite, dodajte zvezdasti anis i štapić cimeta. Kuvajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastvori.

Zatim pojačajte vatru i ostavite da smesa proključa. Pustite da ključa dva minuta na jakoj vatri, pa smanjite temperaturu na srednju. Džem bi još uvek trebalo da se krčka, ali na laganoj vatri. Koristite gnječilicu za povrće da izgnječite voće.

Ostavite da se krčka oko 20 do 30 minuta, često mešajući da se ne zalepi za dno tiganja. Kada je gotovo, rasporedite džem u pripremljene tegle i stavite na hladno mesto. Možda ćete želeti da napravite i domaći džem od kupina.

Pročitajte kako da napravite domaći džem od jagoda bez šećera

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kiflice sa džemom  Instagram/cooking_with_larisa

StvarUkusa