Kako Bugari kisele krastavčiće? Brže se spremaju, a malo i reze

Kiseli krastavci na bugarski način se pripremaju jednostavnije i brže.

Shutterstock

Sastojci:

  • 0,6 kg svežih, malih krastavaca
  • 100 ml sirćeta
  • 2 kašičice šećera
  • 1 mali luk isečen na kolutove
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • 1 crvena ljuta paprika
  • 3-4 čena belog luka
  • seme senfa (po želji)

Recept za kisele krastavce na bugarski način:

Za kisele krastavce, prvo ih operite u slanoj vodi. Dobro operite tegle, sterilišite ih. Poređajte krastavce i ostale čvrste sastojke u teglu. Prelijte sirćetom i dolijte vodu. Čvrsto zatvorite teglu i dobro protresite da biste bili sigurni da su sastojci dobro izmešani.

Po potrebi dodajte vodu i sirće u jednakoj razmeri. Kuvajte tegle na pari 10 minuta. Kada se skuva, umotajte ih u deblje krpe i ostavite da se ohlade. Nakon što su spremni, možete da ih čuvate u ostavi. Možda će vas zanimati i najbolji saveti za kiseljenje krastavaca.

Pročitajte kako da napravite letnje ukiseljene krastavce

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KRASTAVCI IZ SRBIJE VRAĆENI, PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEMIKALIJE! Stručnjak otkrio: Uticali su vremenski uslovi, razgradilo bi se!  Kurir televizija

StvarUkusa