KAKO DA PILETINA BUDE SOČNA, A NE ŽILAVA I SUVA: Caka je u smesi od 2 sastojka, ali i u tome kako sečete meso (VIDEO)

Otkrivamo kako da ispržite sočnu piletinu.

Printscreen/Youtube/KAZAN

Poznato je da piletina kada se samo isprži ponekad ostane suva i žilava. Da se to ne bi dešavalo postoje neke cake koje treba da primenite. Najpre parčići mesa treba da budu manji i tanje sečeni, i meso treba da marinirate u smesi od jaja i pavlake. Oni će omekšati meso i tako će biti sočnije i ukusnije.

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsa
  • 1 jaje
  • 1 kašika pavlake
  • so, biber
  • 1 kašika brašna
  • ulje za prženje

Priprema:

Piletinu isecite na tanje komade. Stavite u činiju, dodajte so, biber, jaje i pavlaku. Dobro promešajte, pokrijte providnom folijom i ostavite 15 minuta ili duže. Zatim umešajte i brašno pa pržite.

Izvor: Stvar ukusa