SAZNAJTE KOJI SASTOJAK ISKUSNE DOMAĆICE DODAJU U MLEVENO MESO: Svi ga imaju kod kuće, a jelo će uvek biti ukusno i sočno

Pre nego što krenete da pečete ili pržite mleveno meso dodajte mu jedan iznenađujući sastojak.

Shutterstock

Mleveno meso je pored piletine najzastupljenije na srpskoj trpezi. Od njega možete da pravite ćufte, faširane šnicle, ćevape, bolonjeze sos... Oni koji vole da eksperimentišu u kuhinji isprobavaju različite recepte za pripremu jela, a većina tih jela su baš ukusna. Postoji jedan trik koji će mleveno meso učiniti neverovatno sočnim, a dopašće se i tradicionalnim domaćicama.

Ono što je potrebno da dodate u mleveno meso pre nego što počnete termički da ga obrađujete je puter. On će se prilikom prženja ili pečenja istopiti, sačuvaće sok koji meso pušta i učiniće ga ukusnijim. 

Postoje dva načina na koja možete dodati puter u mleveno meso. Prvi je da uzmete komad i da ga sitno iseckate na kockice i stavite u sredinu pljeskavice, ćufte, ćevapa...

Drugi način je da 50 g putera izrendate i pomešate sa mlevenim mesom. U oba slučaja meso će biti super sočno.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE