ZAŠTO SE MLEVENO MESO BACA NA STO: Stari trik koji pomaže da se ne raspada pri prženju, ali i da bude sočnije

Jednostavan trik za sočno mleveno meso koji koriste i profesionalni kuvari.

Shutterstock

Mleveno meso se često koristi u kuhinji jer ne košta puno, ukusno je, a od njega mogu da se naprave najraznovrsnija jela. Već smo podelili nekoliko tajni iskusnih domaćica koja će učiniti mleveno meso sočnim, ali ovaj spada među najbolje. Ako pravite pljeskavice, ćufte ili faširane obavezno isprobajte ovaj jednostavan trik. Sve što treba da uradite kako bi meso bilo sočnije i kako se ne bi raspadalo jeste da ga bacite na sto nekoliko puta

Evo kako se to radi: 

U činiji pomešajte mleveno meso sa začinima po želji, možete da koristite sve što ste i do sada, pa ga stavite u kesu i zavežite je, ali ostavite malo prostora kako bi vazduh cirkulisao. Podignite kesu na visinu do 30 cm i onda je bacite. Ponovite postupak 15 puta. Nakon toga, mleveno meso stavite u frižider na pola sata.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE