UZ OVAJ TRIK MESO ĆE UVEK BITI MEKANO: Mnogi ne znaju, ali tajna je u belancetu i skrobu

Pomoću 2 jednostavna sastojka omekšaćete sve vrste mesa.

Shutterstock

Srbi ne mogu da zamisle ručak bezmesa. Šta god da se pripema neka vrsta mesa mora da se nađe na trpezi. Ono je uglavnom i lako za pripremu, ali desi se da pri termičkoj obradi ono ispade gumeno ili tvrdo.Ništa ne brinite, jer postoji rešenje i za to, a vrlo je jednostavno. Mariniranje je jedan od načina na koji ćete omešati meso, ali kako bi ispalo savrešno morate da čekate oko 24 časa, a to je nekada previše, jer nemate vremena. 

Umesto marinade možete da isprobate ovaj jednostavan trik koji su otkrile iskusne domaćice. Reč je o belancetu i kukuruznom skrobu. Ove dve namirnice sjedinite i dobijenom smesom premažite meso. Tako ćete stvoriti "opnu" koja će pomoći da meso zadrži sav sok dok se peče ili prži. Obavezno isprobajte. 

Izvor: Stvar ukusa