KAKO DA DOBIJETE SAVRŠENO MEKA KUVANA JAJA: 2 tehnike koje "rade" svaki put

Za savršeno meka kuvana jaja primenite jednu od dve tehnike sa kojima nema nikad greške.

Shutterstock

Verovatno vam se više puta desilo da vam ne uspeju "iz prve" meko kuvana jaja. Kod meko kuvanih jaja, belance se pretvara u čvrsto stanje, dok žumance ostaje u tečnom. Iako kuvanje jaja deluje kao lak posao, jedan minut može napraviti razliku i učiniti da vaše meko kuvano jaje ne ispadne onako kako ste želeli. 

Da se to ne bi ponavljalo, potrebno je da primenite jednu od 2 tehnike. 

Napomena: Pre kuvanja, potrebno je da jaja budu na sobnoj temperaturi. 

Saznajte koja su to 4 trika koja će vam pomoći da lako ogulite jaja.

Tehnika A  

Ova tehnika traje od 5 do 7 minuta. Potrebno je da stavite šerpu vode i sačekate da provri. Nakon toga, polako stavite jaja u vodu, pa kada ponovo voda provri, smanjite na laganu temperaturu. Ostavite da se jaja kuvaju 3-4 minuta, pa ih izvadite šupljikavom kašikom. Jaja stavite u cediljku, pa pod mlaz hladne vode. Nakon toga, služite.

Tehnika B

Ova tehnika traje od 3 do 5 minuta. Stavite jaja u šerpu, pa prelijte vodom. Kada voda provri, smanjite temperaturu na laganu vatru i kuvajte još 1 minut. Izvadite ih šupljikavom kašikom, pa i njih stavite pod mlaz hladne vode. Nakon toga možete ih konzumirati.

Za tvrdo kuvana jaja koja ne pucaju, preporučujemo trik sa aluminijumskom folijom

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Jaja na oko sa feta sirom  TikTok/eattastedine

 Izvor: StvarUkusa