Zašto se dodaje beli luk u krompir koji se kuva ili u pire?

Ako želite da poboljšate ukus kuvanom ili pire krompiru, onda obavezno u vodu dodajte i beli luk.

Shutterstock

Krompir spada u jeftino povrće koje se konzumira u celom svetu, a njegova priprema je jednostavna i raznovrsna. Možete da pravite pire, da ga kuvate, pečete, pržite, punite... Ne zna se koji je način pripreme ukusniji. Ipak, postoji jedna namirnica koju možete da dodate u ključalu vodu i koja će kuvani ili pire krompir učiniti još ukusnijim.

U pitanju je beli luk. Možete da dodate i celu glavicu, a možete i samo par čenova. Beli luk dodajte u ključalu vodu u kojoj se kuva krompir, jer će on dati poseban šmek. Beli luk je super za kuvani, ali i pire krompir.

Zašto kuvati beli luk sa krompirom?

Beli luk ima specifičan ukus, pa dok se krompir kuva, lepo upija mirise i aromu. Kasnije kada dodate puter i mleko, samo pojačavate ukus. Krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte puter i mleko. 

Pročitajte i ovo: Krompir iz rerne sa umakom od belog luka

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Krompir  Instagram/lara_bojanic

(StvarUkusa/S.B.)