Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojka. Priprema deluje poprilično jednostavno, ali to ne znači da će vam uspeti svaki put. Bez obzira što treba samo da umutite sastojke, a onda i da ih pržite, morate da znate pravi odnos. Kako bi vam palačinke uvek uspevale, bitno je da znate koliko jaja ili brašna morate da dodate.
Za jaja smo vam već pisali, a sada saznajte koja je prava količina brašna koja se dodaje.
Pre nego što dodate brašno u smesu, potrebno je da ga prosejete. Ovo pravilo važi za sve vrste testa, a posebno za palačinke. Prosejano brašno stvar manje grudvica, a osim toga palačinke će biti vazdušastije. Takođe, pre nego što krenete da pržite palačinke ostavite testo da malo odstoji.
Pročitajte i ovo: Slana torta sa palačinkama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)