Da li znate kako se dodaje brašno u testo za palačinke - uz jedan trik biće vazdušastije

Pomoću jednostavnih trikova napravićete najukusnije palačinke koje će vam uspeti bukvalno svaki put.

Shutterstock

Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojka. Priprema deluje poprilično jednostavno, ali to ne znači da će vam uspeti svaki put. Bez obzira što treba samo da umutite sastojke, a onda i da ih pržite, morate da znate pravi odnos. Kako bi vam palačinke uvek uspevale, bitno je da znate koliko jaja ili brašna morate da dodate. 

Za jaja smo vam već pisali, a sada saznajte koja je prava količina brašna koja se dodaje. 

Pre nego što dodate brašno u smesu, potrebno je da ga prosejete. Ovo pravilo važi za sve vrste testa, a posebno za palačinke. Prosejano brašno stvar manje grudvica, a osim toga palačinke će biti vazdušastije. Takođe, pre nego što krenete da pržite palačinke ostavite testo da malo odstoji. 

Pročitajte i ovo: Slana torta sa palačinkama

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Palačinke sa jabukom i cimetom  TikTok/babychrismom

(StvarUkusa/S.B.)