Sve srpske domaćice ga dodaju u mleveno meso, a kvari ukus ćufti i faširanih šnicli

Kada spremate ćufte ili faširane u mleveno meso nemojte da dodajte jaje, već ga zamenite ovim sastojkom.

Shutterstock

Mleveno meso se često koristiti za pripremu različitih vrste jela. Od njega možete da pravite rolate, musaku, da punite paprike, a odlično je i kao nadev za pite i burek... Ne samo što je ukusno, već se i lako priprema, pa se mleveno meso često upotrebljava kada se sprema neka hrana

Najpoznatije jelo od mlevenog mesa su ćevapi, ali odmah zatim idu ćufte i faširane šnicle. Kada se prave ćufte i faširane, srpske domaćice često u smesu dodaju i jaje. 

Jaje je u velikoj meri protein i zgrušava se kada se prži. Zbog toga ćufte ili faširane šnicle postaju tvrde. U mleveno meso dodajte samo žumance, ali najbolje ne dodavati jaje uopšte. 

Najbolja zamena za jaja su ovsene pahuljice, a dovoljna je 1-1,5 kašika na 400 g mlevenog mesa. Pre nego što ih dodate potopite ih u vrelu vodu na 10 minuta, pa kada se ohlade dodajte u smesu. 

Pročitajte i ovo: 2 jeftina sastojka koja će mleveno meso učiniti sočnijim

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Mleveno meso sa 3 vrste sira   TikTok/thebaddiekitchen

(StvarUkusa/S.B.)