Orasi se neretko upotrebljavaju u kolačima, tortama i drugim jelima, a naročito sada kada se bliži sezona slava i proslava. Ipak, često se dešava i da orasi postanu gorki, te ih mnogi bacaju kada se to desi. Ukoliko ustanovite da se orasi nisu pokvarili i da nisu bili nepravilno čuvani, možete da uklonite gorčinu iz njih.
Trik je u tome da jezgra oraha potopite u vodu. Ubacite očišćena jezgra u duboku šerpu i prelijte vodom sobne temeprature, toliko da ih pokrije. Nakon toga ih isperite pa sipajte novu vodu. Ovaj postupak bi trebalo da ponovite nekoliko puta. Na taj način uklonićete površinu, odnosno gorak film.
Postoji još jedan trik da popravite gorak ukus oraha. Treba da ih zagrejete u tiganju. Tako, n e samo da ćete da skinite gorak film sa oraha, nego će i dobiti savršen ukus za kolače i torte. Možda će vas zanimati i zašto se orasi čuvaju u zamrzivaču.
Pročitajte i trikove poznatih kuvara za koje niste znali
BONUS VIDEO
StvarUkusa