Nekada nijedno srpsko domaćinstvo nije moglo da se zamisli bez oraha u špajzu. Oni se koriste za pripremu torti, salata, ali i ukusna su grickalica između obroka. Orah je pun vitamina A, E i F, a takođe sadrži cink, gvožđe, kobalt, biljne proteine i jod. Zbog svega toga dobro je da pojedete par oraha svakog ili svakog drugog dana. Mnoge domaćice kupuju veće količine oraha, pa ih čuvaju u špajzu ili nekom elementu sa hranom. Međutim, to nije dobro jer sobna temperatura ne utiče dobro na njih.
Ako orahe čuvate na sobnoj temepraturi oni gube svoja korisna svojstva, ali takođe postaju gorki. Ako želite da im produžite rok trajanje, onda postoji jednostavno rešenje. Sve što treba da uradite jeste da orahe čuvate u zamrzivaču, a tako mogu da vam potraju i do godinu dana, bez da izgube korisna svojstva.
Кako pripremiti orahe za skladištenje u zamrzivaču?
Prvo oljuštite orahe, a onda ih stavite u plastičnu posudu. Ako nemate dovoljno plastičnih posuda možete da koristite i kese koje se zatvaraju. Bitno je da budu dobro zatvoreni pre nego što ih stavite u zamrzivač.
Koje su prednosti čuvanja oraha u zamrzivaču?
Pored toga što će biti sveži skoro godinu dana, neće biti gorki, a i dalje će sadržati vitamine i minerale.
Pročitajte i ovo: 3 super trika za gorke orahe
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus