Trik za bolji ukus pirinča: Uz dodatak jednog sastojka biće savršeno začinjen svaki put

Saznajte koji sastojak treba da dodate pirinču tokom kuvanja da bi ispao savršeno začinjen svaki put.
Foto: Shutterstock

Pirinač je jednostavna i jeftina namirnica, ali često prilično bezukusna ako ga kuvamo samo u vodi. Pirinač upija tečnost u kojoj se kuva, pa je upravo tu skrivena prilika da ga učinimo mnogo ukusnijim.

Savršen način da to uradite je da dodate kockicu pileće ili povrtne supe ili malo gotovog bujona dok kuvate pirinač. Na taj način će svako zrno upiti aromu začina i supe, što ga čini bogatijim, mirisnijim i ukusnijim.

Ovo je brz i jeftin način da običan pirinač pretvorite u vrhunski prilog koji savršeno prati bilo koje glavno jelo.

Sastojci:

  • 350 g belog pirinča
  • 750 ml pileće supe (1,5 kockica na 750 ml vode)

Priprema:

1. Pirinač isperite hladnom vodom dok voda ne postane bistra – ovo uklanja višak skroba i pomaže da zrna budu rastresito.

2. U veliki lonac stavite pirinač i sipajte supu.

Ako želite dodatni miris i ukus

možete u lonac dodati i par listića lovora ili malo sitno seckanog peršuna dok pirinač kuva.

3. Stavite lonac na jaku vatru da proključa, zatim smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 15 minuta.

4. Nakon kuvanja, sklonite lonac sa vatre, ali ostavite poklopac još 5 minuta da pirinač upije ostatak tečnosti.

5. Pre serviranja, viljuškom rastresite pirinač – svako zrno biće mekano, sočno i punog ukusa.

Ovaj jednostavan trik menja običan pirinač u bogat i aromatičan prilog, idealan uz meso, ribu ili povrće, bez dodatnog napora i troška.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan, pogledajte naš trik za kuvanje pirinča koji je rastresit i ne lepi se.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.