Profesionalna kuvarica otkrila sjajne zamene za brašno - zgusnućete fil ili sos očas posla

Ako želite da zgusnete sos ili fil, otkrivamo vam koje namirnice da korisite umesto brašna.

Shutterstock

Kada pravite filove, sosove... da biste ga zgusnuli morate da koristite brašno. Ali, šta se dešava kada ga nemate kod kuće ili kada zaboravite da ga dodate? Ništa ne brinite, ruska kuvarica Julija Arhipova, podelila je par korisnih saveta, koji će vam pomoći. 

Ako pravite neki fil za kolače i torte ili sos, bitno je da ih napravite kako treba, a u tome će vam pomoći sastojci koje već imate kod kuće. Ruska kuvarica savetuje kojim namirnicama da zamenite brašno, a da se ukus ne promeni. U pitanju su senf u prahu i zelatin. 

Ako se odlučite za senf u prahu, njega nemojte da koristite kako biste zgusnuli fil, već samo za sos. Pred kraj dodajte senf u prahu ili običan senf i sve dobro promešajte. Osim što će zgusnuti sos, ukus će biti lepši. 

Ako se odlučite za želatin, njega možete da koristite i za sos, ali i za fil. Želatin se isto dodaje pred kraj, ali jako malo, jer ako dodate previže možete da napravite žele, a ne sos. 

Pročitajte i ovo: Originalni recept za poslastičarski žuti krem

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se pravi roštilj sos  TikTok/ vellacooks

(StvarUkusa/S.B.)