Da li znate zašto se u kupus dodaje mleko i prezle?

Ako ne želite da vam cela kuća miriše na sladak kupus, onda dodajte prezle ili mleko.

Stvar Ukusa

Od kupusa možete da pravite salatu, glavno jelo... Jedno od najpoznatijih jela je i sladak kupus. Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaje klinčić kako bi se on ublažio. Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći.

Prezle

Prezle malo neutrališu miris slatkog kupusa, pa slobodno dodajte jednu kašičicu u šerpu. Nemojte da preterujete, a prezle će vam pomoći da se i sos malo zgusne. 

Mleko

Mleko neutrališe svaku neprijatnu aromu, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši. Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šolje mleka.

Pročitajte i ovo: Sladak kupus sa flekicama

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Recept za sarme  Instagram/healthfitnessguide_

(StvarUkusa/S.B.)