Sladak kupus je jedno od najlakših jela za pripremu, a sastojci su praktično džabe. Za pun lonac slatkog kupusa koji može da se jede 2 dana, trebaće vam samo oko 500 dinara. Mi vam predlažemo da isprobate sladak kupus sa flekicama, a ako ga spremate prvi put, saznajte koje dve namirnice mogu da poboljšaju ukus ovom jelu.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 300 ml paradajz sosa
- 1 šargarepa
- 1/2 praziluka
- 2 šake flekica
- začini po želji
- 1 kašičica senfa
Recept za sladak kupus:
14:22
Korak 1
Pripremite sastojke
Propržite seckani praziluk i šargarepu, a kada omekšaju dodajte krupno sečeni kupus. Sipajte vodu, pelat i dobro promešajte.
14:23
Korak 2
Kuvajte sladak kupus
Kuvajte sladak kupus dok ne omekša, a onda dodajte senf i začine po želji. Dobro promešajte.
14:23
Korak 3
Na kraju dodajte flekice
Flekice kuvajte 5 minuta u ključaloj vodi, pa dodajte u sladak kupus i promešajte.
Pročitajte i ovo: Ovako Italijani prave sladak kupus
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan