Sladak kupus je jedno od najlakših jela za pripremu, a sastojci su praktično džabe. Za pun lonac slatkog kupusa koji može da se jede 2 dana, trebaće vam samo oko 500 dinara. Mi vam predlažemo da isprobate sladak kupus sa flekicama, a ako ga spremate prvi put, saznajte koje dve namirnice mogu da poboljšaju ukus ovom jelu

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa 
  • 300 ml paradajz sosa 
  • 1 šargarepa
  • 1/2 praziluka 
  • 2 šake flekica 
  • začini po želji
  • 1 kašičica senfa

Recept za sladak kupus:

14:22
Korak 1

Pripremite sastojke

Propržite seckani praziluk i šargarepu, a kada omekšaju dodajte krupno sečeni kupus. Sipajte vodu, pelat i dobro promešajte. 

14:23
Korak 2

Kuvajte sladak kupus

Kuvajte sladak kupus dok ne omekša, a onda dodajte senf i začine po želji. Dobro promešajte. 

14:23
Korak 3

Na kraju dodajte flekice

Flekice kuvajte 5 minuta u ključaloj vodi, pa dodajte u sladak kupus i promešajte. 

Pročitajte i ovo: Ovako Italijani prave sladak kupus

BONUS VIDEO: 

Instagram/yildizlarsofrasi Burek sarme

(StvarUkusa/S.B.)