Pekarski krompir je savršen prilog uz meso, a uživaćete i samo u krompiru kao obroku. Začinsko bilje možete da birate po želji, ali kada se ruzmarin zapeče sa njim dobijate poseban zimski ukus. Možda će vam biti interesantan i pekarski krompir na pirotski način sa slaninom i sirom. Pekarski krompir je prilog koji svi vole, pogodan je za osobe koje ne jedu ili ne vole meso. Evo kako se pravi!

Sastojci:

  • 2 kg krompira
  • 200 ml ulja
  • 4 kašike kukurznog brašna
  • so i biber po ukusu
  • grančice ruzmarina

Recept za pekarski krompir:

9:54
Korak 1

Zagrejte rernu, operite, oljuštite i isecite krompir:

Da biste pripremili pekarski krompir, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir dobro operite, oljuštite, a potom ga isecite na četvrtine, ili čak tanje kriške, ako želite da bude još hrskaviji. Nakon što isečete krompir kratko ga obarite u vodi, ocedite i nežno, ali temeljno uvaljajte u kukuruzno brašno.

10:08
Korak 2

Pecite krompir sa ruzmarinom:

Na tepsiju možete da stavite obično ili maslinovo ulje, po želji, pouljite je dobro, a zatim poređajte krompir, i slobodno stavite dosta ruzmarina, jer kada se zapeče sa krompirom, potane hrskavo i poboljšava ukus. Ubacite sve u rernu i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompir nekih 20 minuta, dok ne postane hrskav i zlatkaste boje. Izvadite iz rerne i uživajte u pekarskom krompiru!

Saznajte i SUPER RECEPT ZA PEKARSKI KROMPIR

BONUS VIDEO:

TikTok/msshiandmrhe  Kako se prave pržene njoke

StvarUkusa/L.S.