Pekarski krompir je odličan prilog koji se najčešće služi uz meso, ali ako mu dodate nekoliko sastojaka možete da napravite pravo gurmansko jelo. Naš današnji predlog je da probate recept za pirotski pekarski krompir u koji se dodaje slanina i sir koji ovom jelu daju poseban šmek. Ako volite da jedete krompir, onda smo sigurni da će vam se ovo jelo dopasti na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 250 g slanine
- 150 g tvrdog sira
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 50 ml ulja
Priprema:
Krompir isecite na četvrtine i poređajte u vatrostalnu posudu. Preko pospite pola količine rendanog sira i poređajte sitno secakni slaninu i preko pospite ostatak rendanog sira. U posudi pomešajte vodu, mleko i ulje, pa začinite po želji. Dobro sjedinite i prelijte preko krompira. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, pa skinite aluminijumsku foliju i pecite dok krompir ne dobije koricu i dok višak tečnosti ne ispari.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem