Krompir spada u jeftinije povrće od kojeg možete da pravite najraznovrsnije priloge, glavna jela ili peciva. Ali, najpoznatija i najpopularnija primena krompira je u vidu prilog, a tu spada i pekarski iz rerne. Obično se služi sa mesom, ali možete da ga jedete i kao zaseban obrok. Danas vam predlažemo da isprobate i gurmanski pekarski krompir sa slaninom i lukom. Preukusan je i svideće se celoj porodici.
- Sastojci:
- 900 g krompira
- 1 ljubičasti luk
- slanina
- tvrdi sir
- maslinovo ulje
- začini po želji
Priprema:
Krompir oljuštite i operite, isecite na četvrtine, pa posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i prelijte maslinovim uljem. Lepo sjedinite i stavite krompir u nauljenu posudu, pa pecite na 180°C oko 45 minuta. U tiganju na malo ulja propržite luk isečen na rebarca i seckanu slaninu. Posle 45 minuta izvadite krompir, pa dodajte luk i slaninu, kao i rendani sir. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem