Tikvice su zdrave, sadrže puno vode, a odlične su i ako želite da smršate. Njih možete da spremate kao pljeskavice, da ih stavite u potaž, da ih punite, pohujete... Još jedan dodatni plus ovog povrća je i da ne košta puno, pa svako može da ih priušti, a mogu da se nađu tokom cele godine, ne samo u sezoni.Naš današnji predlog su tikvice u neobičnom pohu od parmezana i jogurta. Ne prže se u ulju, nego se peku u rerni. Poslužite ih sa osvežavajućim umakom, a recept je u nastaku teksta. 

  • Sastojci:
  • 3 tikvice
  • 3 jajeta
  • 100 g brašna
  • 40 g parmezana
  • 100 g grčkog jogurta
  • Za sos:
  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašika majoneza
  • 1 čen belog luka
  • peršun

Priprema:
Isecite tikvicu na deblje kolutove, pa posolite i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Dodajte pramezan, brašno i jogurt i sve dobro sjedinite. Tikvice obrišite, pa uvaljajte u smesu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 190°C oko 10 minuta. Zatim okrenite i pecite još 8-10 minuta. Pomešajte jogurt sa majonezom i dodajte mlevenim beli luk i sitno seckani peršun. Promešajte i služite sa pohovanim tikvicama. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE