Kuvana rakija je recept koji se praktikuje odavno na našim prostorima, naročito tokom praznika. Isprobajte i najbolji recept za kuvano vino, pa možete da servirate i jedno i drugo. Kuvana rakija se pravi po jednostavnu receptu, brzo i lako!
Sastojci:
- 65 g šećera
- 190 ml šljivovice
- 375 ml vode
Recept za kuvanu rakiju:
Pripremite potrebne sastojke:
Za pravljenje kuvane rakije prvo pripremite sve potrebne sastojke. Dno lonca pospite šećerom. Pustite da se šećer istopi, povremeno mešajući, dok ne bude potpuno tečan, lepljiv i braon boje.
Dodajte rakiju i vodu:
Kada šećer porumeni i karamelizuje se, ali ne zagori, odmah sklonite sa vatre i pažljivo dodajte rakiju i vodu. Vratite na vatru uz stalno mešanje dok tečnost ne provri i dok se šećer potpuno ne istopi. Nakon toga možete da uživate u kuvanoj rakiji!
Saznajte i Kako da napravite domaći šumadijski čaj
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus