Kuvana rakija je recept koji se praktikuje odavno na našim prostorima, naročito tokom praznika. Isprobajte i najbolji recept za kuvano vino, pa možete da servirate i jedno i drugo. Kuvana rakija se pravi po jednostavnu receptu, brzo i lako!
Sastojci:
- 65 g šećera
- 190 ml šljivovice
- 375 ml vode
Recept za kuvanu rakiju:
Pripremite potrebne sastojke:
Za pravljenje kuvane rakije prvo pripremite sve potrebne sastojke. Dno lonca pospite šećerom. Pustite da se šećer istopi, povremeno mešajući, dok ne bude potpuno tečan, lepljiv i braon boje.
Dodajte rakiju i vodu:
Kada šećer porumeni i karamelizuje se, ali ne zagori, odmah sklonite sa vatre i pažljivo dodajte rakiju i vodu. Vratite na vatru uz stalno mešanje dok tečnost ne provri i dok se šećer potpuno ne istopi. Nakon toga možete da uživate u kuvanoj rakiji!
Saznajte i Kako da napravite domaći šumadijski čaj
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem