Kuvana rakija je recept koji se praktikuje odavno na našim prostorima, naročito tokom praznika. Isprobajte i najbolji recept za kuvano vino, pa možete da servirate i jedno i drugo. Kuvana rakija se pravi po jednostavnu receptu, brzo i lako!

Sastojci:

  • 65 g šećera
  • 190 ml šljivovice
  • 375 ml vode

Recept za kuvanu rakiju:

10:36
Korak 1

Pripremite potrebne sastojke:

Za pravljenje kuvane rakije prvo pripremite sve potrebne sastojke. Dno lonca pospite šećerom. Pustite da se šećer istopi, povremeno mešajući, dok ne bude potpuno tečan, lepljiv i braon boje.

10:42
Korak 2

Dodajte rakiju i vodu:

Kada šećer porumeni i karamelizuje se, ali ne zagori, odmah sklonite sa vatre i pažljivo dodajte rakiju i vodu. Vratite na vatru uz stalno mešanje dok tečnost ne provri i dok se šećer potpuno ne istopi. Nakon toga možete da uživate u kuvanoj rakiji!

Saznajte i Kako da napravite domaći šumadijski čaj

BONUS VIDEO:

RAKIJA CANETA MINIĆA POSLATA KAO PRIMER ZA UNESKOVU LISTU NEMATERIJALNOG KULTURNOG NASLEĐA: Ovo je nazaslužnije za najbolju rakiju Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.