Bukovače mogu da se pripremaju na razne načine, ali recept za dinstanu verziju daje obrok blagog ukusa, delikatne teksture. Možete da probate i bukovače sa belim lukom i čili papričicama. U ovom receptu su samo beli luk i ekstra devičansko maslinovo ulje. Evo kako se prave dinstane bukovače!

Sastojci:

  • 284 g bukovača
  • 15 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • So i sveže mleveni crni biber
  • 30 g putera
  • 1 čen belog luka, sitno iseckanog ili narendanog
  • 15 g svežeg peršunovog lista

Recept za dinstane bukovače:

11:35
Korak 1

Pripremite bukovače:

Za pripremu dinstanih bukovača, lagano tapkajte pečurke čistim peškirom da upije višak vlage. Odsecite tvrde stabljike sa svake bukovače. Zagrejte ulje na tiganju, na srednje jakoj temperaturi, a zatim poređajte bukovače u jednom sloju. Pržite ih ne okrećući, dok jedna strana ne postane zlatno smeđa i hrskava. Pospite solju i biberom po ukusu i promešajte. Napomena: Ako pečurke ne stanu u jedan sloj u tiganju, dinstajte ih u 2 serije, dodajući još malo ulja po potrebi.

11:48
Korak 2

Prelijte dinstane bukovače puterom i belim lukom:

Prebacite dinstane bukovače na tanjir za serviranje. Ne vraćajući tiganj na vatru, dodajte puter, beli luk i peršun u vreli tiganj, mešajte dok se puter ne otopi i beli luk zamiriše. Bukovače prelijte puterom od belog luka. Uživajte u bukovačama!

Pročitajte i KAKO SE SPREMAJU NAJUKUSNIJE BUKOVAČE

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow Pita sa pečurkama

StvarUkusa/L.S.