Bukovače mogu da se pripremaju na razne načine, ali recept za dinstanu verziju daje obrok blagog ukusa, delikatne teksture. Možete da probate i bukovače sa belim lukom i čili papričicama. U ovom receptu su samo beli luk i ekstra devičansko maslinovo ulje. Evo kako se prave dinstane bukovače!
Sastojci:
- 284 g bukovača
- 15 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- So i sveže mleveni crni biber
- 30 g putera
- 1 čen belog luka, sitno iseckanog ili narendanog
- 15 g svežeg peršunovog lista
Recept za dinstane bukovače:
Pripremite bukovače:
Za pripremu dinstanih bukovača, lagano tapkajte pečurke čistim peškirom da upije višak vlage. Odsecite tvrde stabljike sa svake bukovače. Zagrejte ulje na tiganju, na srednje jakoj temperaturi, a zatim poređajte bukovače u jednom sloju. Pržite ih ne okrećući, dok jedna strana ne postane zlatno smeđa i hrskava. Pospite solju i biberom po ukusu i promešajte. Napomena: Ako pečurke ne stanu u jedan sloj u tiganju, dinstajte ih u 2 serije, dodajući još malo ulja po potrebi.
Prelijte dinstane bukovače puterom i belim lukom:
Prebacite dinstane bukovače na tanjir za serviranje. Ne vraćajući tiganj na vatru, dodajte puter, beli luk i peršun u vreli tiganj, mešajte dok se puter ne otopi i beli luk zamiriše. Bukovače prelijte puterom od belog luka. Uživajte u bukovačama!
Pročitajte i KAKO SE SPREMAJU NAJUKUSNIJE BUKOVAČE
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus