Bukovače spadaju u jestive gljive, koje su se najpre uzgajale u Nemačkoj, a danas su popularne širom sveta. Najčešće se bukovače pohuju ili spremaju na žaru. Za danas smo pripremili jedan savršen i brz recept sa belim lukom. Pikantan ukus daju mu čili papričice, a recept je jednostavan i odličan za one manje vešte u kuhinji.
Sastojci:
- 150 g očišćenih bukovača
- 3 čena belog luka
- 2-3 čili papričice
- 2 kašike bujona
- 2 kašike sojinog sosa
- šaka svežeg bosiljka
- 1 kašika ulja
Recept za bukovače sa belim lukom i čili papričicama:
Odvojite nežnim pokretima komadiće bukovača. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte iseckane čili papričice i usitnjen beli luk. Dodajte bukovače i promešajte sastojke. Dodajte i bujon, pa začinite sojinim sosom. Mešajte dok bukovače ne omekšaju. Dodajte iseckani bosiljak, promešajte, pa isključite ringlu. Predlažemo i recept za najukusnije bukovače u sosu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus