Bukovače spadaju u jestive gljive, koje su se najpre uzgajale u Nemačkoj, a danas su popularne širom sveta. Najčešće se bukovače pohuju ili spremaju na žaru. Za danas smo pripremili jedan savršen i brz recept sa belim lukom. Pikantan ukus daju mu čili papričice, a recept je jednostavan i odličan za one manje vešte u kuhinji. 

Sastojci:

  • 150 g očišćenih bukovača
  • 3 čena belog luka
  • 2-3 čili papričice
  • 2 kašike bujona
  • 2 kašike sojinog sosa
  • šaka svežeg bosiljka
  • 1 kašika ulja

Recept za bukovače sa belim lukom i čili papričicama:

Odvojite nežnim pokretima komadiće bukovača. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte iseckane čili papričice i usitnjen beli luk. Dodajte bukovače i promešajte sastojke. Dodajte i bujon, pa začinite sojinim sosom. Mešajte dok bukovače ne omekšaju. Dodajte iseckani bosiljak, promešajte, pa isključite ringlu. Predlažemo i recept za najukusnije bukovače u sosu

BONUS VIDEO:

PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija  Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa