Bukovače spadaju u jestive gljive, koje su se najpre uzgajale u Nemačkoj, a danas su popularne širom sveta. Najčešće se bukovače pohuju ili spremaju na žaru. Za danas smo pripremili jedan savršen i brz recept sa belim lukom. Pikantan ukus daju mu čili papričice, a recept je jednostavan i odličan za one manje vešte u kuhinji.
Sastojci:
- 150 g očišćenih bukovača
- 3 čena belog luka
- 2-3 čili papričice
- 2 kašike bujona
- 2 kašike sojinog sosa
- šaka svežeg bosiljka
- 1 kašika ulja
Recept za bukovače sa belim lukom i čili papričicama:
Odvojite nežnim pokretima komadiće bukovača. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte iseckane čili papričice i usitnjen beli luk. Dodajte bukovače i promešajte sastojke. Dodajte i bujon, pa začinite sojinim sosom. Mešajte dok bukovače ne omekšaju. Dodajte iseckani bosiljak, promešajte, pa isključite ringlu. Predlažemo i recept za najukusnije bukovače u sosu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa