Mladi krompir već možete da nađete na pijaci i u prodavnica, a on kratko traje, pa je najbolje da iskoristite dok je najukusniji. Mladi krompir nije predviđen za kuvanje, ali za prženje i pečenje jeste. Ako ga začinite kako treba i dodate malo ulja, napravićete za 20 minuta hrskavi i ukusan prilog.
Manji mladi krompir je lakši i za čišćenje od starog, a sve što treba da uradite jeste da ga dobro operete, ako je baš mlad. Ako je malo stariji to zahteva skidanje kore, a to ćete postići uz 3 jednostavna načina.
1. Sunđerom ili žicom
Uzmite novi sunđer i istrljajte krompir pod tekućom vodom. Umesto sunđera možete da koristite i žicu, samo istrljajte mladi krompir. Žica je možda i bolje rešenje.
2. Koristite so
Krompir pospite solju, pa dobro utrljajte. Isperite pod vodom.
3. Nemojte da ih čistite
Ako je krompir baš mlad, dovoljno je da ga dobro operete vodom.
Pročitajte i ovo: Najbolji recept za mladi krompir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)