Vojvotkinja od Kembridža pravi je gurman, a to neretko pokazuje i na oficijalnim događajima i turnejama kraljevske porodice.
Iako javnosti nikada nije otkrila svoj tačan režim ishrane, Kejt Midlton je sa svojim fanovima podelila koja jela svrstava među omiljena. Ona je u nekim intervjuima čak priznala i da gaji strast prema pravljenju rođendanskih torti za svoju decu.
"Volim da pravim torte. Pred rođendane ostajem budna do ponoći i zanimam se spremanjem deserta za decu u velikim količinama. To je nekako postala tradicija u kojoj uživam" rekla je Kejt.
Ipak, nakon osmišljavanja dečijih poslastica, vojvotkinja od Kembridža sebe počasti nekom od sledećih namirnica:
Začinjen kari
Kada je bila u sedmom mesecu trudnoće sa princom Džordžom, Kejt je razvila ljubav prema ovom indijskom jelu. Kari po vojvotkinjinom ukusu sprema se bez mesa i sa puno začina, jer je supruga princa Vilijama veliki fan ljutih obroka, za razliku od svog muža.
Suši
Princ Vilijam jednom prilikom je otkrio da su Kejt i on obožavaoci japanske tradicionalne hrane od pirinča i ribe. Ovom izjavom plemić je takođe demantovao glasine o tome da kraljevskoj porodici nije dozvoljena konzumacija morskih plodova.
Kokice
Kejt i Vilijam neretko posećuju košarkaške utakmice, prilikom kojih uživaju u grickalicama od kukuruza. Kokice su prvi izbor budućeg kralja i vojvotkinje i to ne samo na turnirima. Ovu zdravu užinu neretko jedu i u svom domu.
Vegetarijanski obroci
Iako Kejt povremeno uživa u čarima mesa, a naročito jagnjetine, ne krije da su joj vegetarijanske opcije ipak malo draže. Tokom boravka u Tadž Mahalu, indijski par je kraljevskoj porodici spremao vegetarijanski kebab i brojna jela od povrća, a kako i sam tvrdi rečeno mu je da je to ono što Kejt najviše voli.
Izvor: gloria.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem