POSNI ČILI PO RECEPTU EVE LONGORIJE: Sprema se na brzinu, u jednoj šerpi, a idealan je za hladne zimske dane (VIDEO)

Iznenadite ukućane i spremite posni čili po receptu Eve Longorije.

Shutterstock

Poznata glumica Eva Longorija na svom Instagram profilu objavila je recept za posni čili koji se pravi od raznovrsnog povrća. Hladno vreme, za razliku od leta, zahteva jaču hranu, a naš predlog je upravo ovaj čili, pogotovo ako se pridržavate Božićnog posta. Pasulj, paprike, luk i začini ga čine ukusnim i zdravim, a poseban šmek mu daje sir koji se stavlja na gotovo, vruće jelo i koji se razvlači. Uživajte sa prijateljima uz takose, ili u predivnom ručku sa porodicom. 

  • Sastojci: 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crvena paprika 
  • 1 zelena paprika 
  • 1 žuta paprika 
  • 1 veći crni luk 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 kašičica kumina 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica crnog luka u prahu 
  • 1 kašičica čilija 
  • 1 konzerva belog pasulja
  • 2 konzerve crvenog pasulja 
  • 2 konzerve seckanog pelata 
  • tvrdi sir po želji (ako postite koristite biljni)

Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje, pa u šerpu dodajte sitno secaknu papriku. Kada omekša dodajte seckani crni luk, posolite, pobiberite. Kada postane staklast dodajte pelat i promešajte. Kuvajte par minuta, pa začinite. Zatim dodajte krupnije seckani beli luk i proceđeni pasulj. Promešajte i sipajte vodu. Poklopite i kuvajte dok ne provri, a onda ostavite još 10-ak minuta da se kuva. Poslužite u činiji sa rendanim sirom. 

This browser does not support the video element.

Posni čili po receptu Eve Longorije   Instagram/evalongoria

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE