Udovica Marinka Rokvića, Slavica Rokvić, vodi računa o ishrani i često na svom Instagram profilu ostavlja recept za zdrave obroke. Skoro je podelila ukusan recept za biftek i šareno povrće, kao i salatu od avokada i paradajza. Ovo jelo osim što je ukusno će vas i zasititi, a pravi se jednostavno. Ona je na svom profilu i objasnila zašto je napravila ukusno povrće i sočno meso.
"Obožavam šarenilo boja i ukusa na tanjiru. Danas je jedan od tih dana kada se prepuštam osećanjima da zavladaju kuhinjom. Batat, brokoli, špargla, cvekla i parče bifteka, paradajz, krastavac, korijander… Nisam od onih koji broje kalorije. Ne opterećujem se ishranom, ali volim da kuvam. Da spajam nespojivo, da utolim žeđ za maštom one male devojčice koju ljubomorno čuvam u dubini duše dok u praznim šerpicama uči prve korake kulinarstva… da se ozarim od radosti nad finalnim izgledom hrane u tanjiru. Svesna činjenice da zdravlje na usta ulazi, ali isto tako pouzdano znam da ne vodimo računa samo o onome što jedemo, obratimo pažnju na ono što nas jede. Praštajmo, volimo, radujmo se, ne opterećujemo se onim što ne možemo promeniti, pronađimo lepotu u malim stvarima. Budimo umetnici u čišćenju sopstvene duše. Radujmo se!"
- Sastojci:
- 1 batat
- malo brokolija
- par špargli
- 1 cvekla
- 1 avokado
- 2 paradajza
- krastavac
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- svež korijander
- biftek
Priprema:
Ispržite biftek onako kako volite. Brokoli ako koristite svež isecite na cvetove, a ako koristite smrznuti kratko blanširajte. Cveklu isecite na kolutove, pa kratko propržite sa seckanim belim lukom. U isti tiganj dodajte i šparglu. Batat oljuštite i isecite, pa stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Malo nauljite i pecite na 180°C oko 15 minuta. Napravite salatu od paradajza, avokada, krastavca i luka, pa prelijte maslinovim uljem i posolite. Gotovu salatu pospite seckanim korijanderom. Služite sve zajedno.
Izvor: Stvar ukusa