Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesti

Peti Festival zimnice u Koceljevi

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

U petak, 27. septembra, počinje peti Festival zimnice na kome će biti predstavljeni tradicionalni proizvodi od voća i povrća.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Na Festivalu zimnice "Ukus Koceljeve", posetiocima će svoje proizvode predstaviti specijalizovani proizvođači voća, povrća, meda i proizvoda od meda, i sakupljači šumskih plodova iz mnogih krajeva Srbije. Proizvode će izložiti i predstavnici seoskih domaćinstava koji se takođe bave proizvodnjom voća i povrća, pripremanjem zimnice na tradicionalan način, voćnih sokova, džemova, marmelada, slatkog, a koje će posetioci moći da kupe po pristupačnim cenama.

Cilj ove manifestacije je unapređenje proizvodnje i prerade voća i povrća, kao i plasmana zimnice iz domaće radinosti, ali i industrijski proizvedene.

U petak, 27. septembra, nakon otvaranja Festivala biće održana Seoska olimpijada, a biće održano i proglašenje najlepšeg ajvara, džema i voćnog sirupa.

Subota je rezervisana za karneval i maskembal, kao i za takmičenje u spremanju lovačkog gulaša. U večernjim satima, posetioci će moći da prisustvuju koncertu grupe Legende. 

Tagovi

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti