Asocijacija šefova i kuvara Srbije, uz podršku Edukativnog centra iz Novog Sada, Pokrajinskog sekreterijata za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova i Ministarstva finansija, organizovala je petodnevnu obuka kuvara iz 30 nacionalnih restorana širom Srbije. Tim povodom je u subotu, 26. oktobra, održana i svečana dodela sertifikata polaznicima koji su završili obuku posvećenu regionalnim specijalitetima iz Srbije.
Projekat Asocijacije kuvara Srbije podrazumeva uvođenje standarda pripreme srpskih nacionalnih jela kroz obuku šefova, priprema jela po autentičnim izvronim receptima, čime se štiti domaći brend, a čuva i neguje tradicija.
Takođe, tako se vrši i promocija proizvoda iz pojedinih delova Srbije koji se pripremaju po vekoima starim receptima.
U planu je objavljivanje ilustrovane publikacije, priručnika koji će sadržati sve vredne nacionalne recepte obuvaćene projektom, tačnije osam regionalnih jelovnika uključujući i dečji, uz dodatak o vinima, koktelima i i zraženim kalorijskim vrednostima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus