Asocijacija šefova i kuvara Srbije, uz podršku Edukativnog centra iz Novog Sada, Pokrajinskog sekreterijata za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova i Ministarstva finansija, organizovala je petodnevnu obuka kuvara iz 30 nacionalnih restorana širom Srbije. Tim povodom je u subotu, 26. oktobra, održana i svečana dodela sertifikata polaznicima koji su završili obuku posvećenu regionalnim specijalitetima iz Srbije.
Projekat Asocijacije kuvara Srbije podrazumeva uvođenje standarda pripreme srpskih nacionalnih jela kroz obuku šefova, priprema jela po autentičnim izvronim receptima, čime se štiti domaći brend, a čuva i neguje tradicija.
Takođe, tako se vrši i promocija proizvoda iz pojedinih delova Srbije koji se pripremaju po vekoima starim receptima.
U planu je objavljivanje ilustrovane publikacije, priručnika koji će sadržati sve vredne nacionalne recepte obuvaćene projektom, tačnije osam regionalnih jelovnika uključujući i dečji, uz dodatak o vinima, koktelima i i zraženim kalorijskim vrednostima.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom