Najteži čokoladni mus na svetu napravili su poslastičari iz Amerike i težio je 225 kilograma.
Ovaj kremasti slatkiš sadrži skoro 50 kilograma čokolade, 30 kiograma putera, 11 kilograma žumanaca, 9 kilograma šećera, 47 litara slatke pavlake i 19 litara mleka. Svi sastojci su pomešani pomoću velikog miksera i ohlađeni u hladnjači, pre nego što je mus sipan u veliki plastični sud kako bi poslastičarska majstorija bila izmerena.
Najslađi deo je usledio nakon merenja, mus je serviran i podeljen posetiocima tržnog centra gde je čitav događaj organizovan.
Prethodni rekord u najtežem čokoladnom musu drže kuvari iz Francuske. Poslastica koja je napravljena 2010. godine bila je teška 140 kilograma.
Pogledajte fotografije ovog jedinstvenog kulinarskog poduhvata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus