Najteži čokoladni mus na svetu napravili su poslastičari iz Amerike i težio je 225 kilograma.
Ovaj kremasti slatkiš sadrži skoro 50 kilograma čokolade, 30 kiograma putera, 11 kilograma žumanaca, 9 kilograma šećera, 47 litara slatke pavlake i 19 litara mleka. Svi sastojci su pomešani pomoću velikog miksera i ohlađeni u hladnjači, pre nego što je mus sipan u veliki plastični sud kako bi poslastičarska majstorija bila izmerena.
Najslađi deo je usledio nakon merenja, mus je serviran i podeljen posetiocima tržnog centra gde je čitav događaj organizovan.
Prethodni rekord u najtežem čokoladnom musu drže kuvari iz Francuske. Poslastica koja je napravljena 2010. godine bila je teška 140 kilograma.
Pogledajte fotografije ovog jedinstvenog kulinarskog poduhvata.
Domaći kolač sa jabukama
Gulaš od šampinjona za ručak
Svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
Torta sa ananasom, u obliku novogodišnje kugle
Kampanja Telekom Srbije „Roming priče“ osvojila Kaktus nagradu