Švedska pekara "Bake my day" postavila je Ginisov svetski rekord pečenjem najveće svetske Semle (tradicionalno slatko pecivo koje podseća na princes krofne).
Tom prilikom iskorišćeno je 115 litara slatke pavlake, 30 kg marcipana i 20 kg šećera: Poslastica je težila 300 kilograma i trebalo je 18 sati da se napravi.
A kako je na kraju sve izgledalo uverite se i sami.
Foto: Profimedia profimedia-0499278056
Foto: Profimedia profimedia-0499278070
Profimedia/Shutterstock profimedia-0499278082
Profimedia/Shutterstock profimedia-0499278095
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus