Da li se pitate koji to naučni projekat, finansiran od strane novozelandske vlade, je vredan miliona dolara? U pitanju je usavršvanje proizvodnje kivija.
Naime, naučnici smatraju da bi se ljudi radije opredelili da za užinu pojednu ovu zdravu egzotičnu voćku ukoliko ne bi bila obložena dlačicama i ako bi mogla lakše da se oljušti.
"Kada pogledate listu voća koje se najčešće konzumira, čak šest od deset voća su plodovi jednostavni za upotrebu. Bilo bi fantastično kada biste i kivi mogli da jedete na jedostavniji način", kaže Len Džeger, izvršni direktor kompanije Zespri Grup, kojoj je poveren zadatak proizvodnje novog, ogoljenog kivija.
Da li biste i vi češće jeli kivi da nema dlačice i da ne morate da ga ljuštite?
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus