Da li se pitate koji to naučni projekat, finansiran od strane novozelandske vlade, je vredan miliona dolara? U pitanju je usavršvanje proizvodnje kivija.
Naime, naučnici smatraju da bi se ljudi radije opredelili da za užinu pojednu ovu zdravu egzotičnu voćku ukoliko ne bi bila obložena dlačicama i ako bi mogla lakše da se oljušti.
"Kada pogledate listu voća koje se najčešće konzumira, čak šest od deset voća su plodovi jednostavni za upotrebu. Bilo bi fantastično kada biste i kivi mogli da jedete na jedostavniji način", kaže Len Džeger, izvršni direktor kompanije Zespri Grup, kojoj je poveren zadatak proizvodnje novog, ogoljenog kivija.
Da li biste i vi češće jeli kivi da nema dlačice i da ne morate da ga ljuštite?
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem