Završen je i treći krug kulinarskog konkursa "Moja uskršnja trpeza".  Čitateljke koje su poslale recepte koji su osvojili najviše glasova na Fejsbuku, osvojile su vredne nagrade.

Izdavačka kuća Laguna i StvarUkusa najuspešnijim čitateljkama ove nedelje poklanjaju četiri knjige.

"Leon i Luiz", autor: Aleks Kapi

Aleks Kapi s čudesnom lakoćom i velikom unutrašnjom snagom priča o ljubavi u veku ratova, o jednom paru koji se na bajkovit način suprotstavlja vremenu, drži se svoje ljubavi suprotno svim konvencijama i vodi svojevoljan, katkad nečuveno čudan, ali istovremeno i skriven i opštepoznat dvostruki život. Leon i Luiz su nezaboravan par savremene nemačke književnosti.

„U vreme kada je upoznao Luiz Žanvije, moj deda je imao sedamnaest godina. Rado ga zamišljam kako kao sasvim mlad, u proleće 1918. u Šerburu, na bicikl privezuje kofer od ojačanog kartona i zauvek napušta kuću svoga oca.“ Tako Aleks Kapi započinje ljubavnu priču, koja se završava tek 16. aprila 1986. godine opelom za Leona Le Gala u Notr Damu. Kao zagonetni svedok prošlosti, toga jutra se pojavljuje sićušna sedokosa dama, koja se odlučnim korakom probija pored članova porodice do otvorenog kovčega. Dvoje mladih zaljubili su se na atlantskoj obali tokom Prvog svetskog rata, ali ih je razdvojio vazdušni napad. Uvereni da ih je smrt rastavila, svako gradi svoju sudbinu: Leon se ženi, a Luiz, žustrog temperamenta i neutoljive potrebe za nezavisnošću, ide sopstvenim putem – sve do njihovog slučajnog susreta u pariskom metrou.

"Vidimo se u Kapkejk kafeu", autor: Dženi Kolgan

„Prava poslastica od početka do kraja.“ Sofi Kinsela

Dođite i upoznajte Isi Rendal, ponosnu vlasnicu Kapkejk kafea.

Isi Rendal ume da peče kolače. Ne, više od toga – Isi stvara predivne, božanstvene kolače od kojih teče voda na usta. Pošto je provela detinjstvo u pekari voljenog dede Džoa, nesumnjivo je nasledila njegov talenat.

Kad su je proglasili viškom na bezbednom ali dosadnom kancelarijskom poslu, odlučila je da iskoristi priliku. Naoružana dedinim receptima i uz podršku najboljih prijatelja i menadžera lokalne banke, otvara Kapkejk kafe. Ali uopšte nema pojma u šta se upustila. Trebaće joj sva njena hrabrost – i kolači – da spreči propast...

Osim toga, unutra ćete pronaći i izvanredne recepte za kapkejkove!

"Slučajna učenica", autor: Vikas Svarup

U životu nikada ne dobijate ono što zaslužujete već ono za šta se izborite...

Od autora romana Pitanja i odgovori, po kojem je snimljen film Milioner iz blata, dobitnik osam Oskara.

Sve u životu zavisi od nekoliko ključnih trenutaka. Ovo je jedan od njih. Sapna Sinha radi u prodavnici tehničke robe u centru Delhija. Mrzi svoj posao, ali je ambiciozna i odlučna da uspe i zna da bez njene zarade njena porodica neće moći da opstane. Ne zna, međutim, da će joj se život uskoro promeniti zauvek. Dok jednog dana odlazi na pauzu za ručak, prilazi joj čovek koji tvrdi da je vlasnik jedne od najvećih indijskih korporacija. Kaže joj da traži naslednika svog poslovnog carstva i da je odlučio da to bude ona. Ipak, postoji sedam ispita koje ona najpre mora da položi. I onda će najveća premija postati njena.

"Moja tajna", autor: Sanja Marinković

Krajnje je vreme da se zaljubite u sebe!

Vežbe za oblikovanje tela i recepti za pravilnu ishranu.

Ako nemate dovoljno vremena, novca ili volje, ako ne podnosite sale za vežbanje, ako ste sto puta sebi obećale da ste od sutra, sledećeg ponedeljka ili prvog u mesecu na dijeti, nezadovoljne ste, neraspoložene i izbegavate ogledalo... Krajnje je vreme da učinite nešto za sebe, svoje zdravlje i samopouzdanje.

Uspešna i proslavljena voditeljka kultne emisije Magazin In predstavlja vežbe i recepte koji su joj promenili život, priča anegdote iz privatnog ali i poslovnog života, otkriva kada je imala najviše kilograma i kako je uspela da održi vitku liniju nakon porođaja, priseća se kuhinjskih zgoda i nezgoda poznatih.

Sanja Marinković u ovom vodiču otkriva čarobnu formulu sjajnog izgleda, kao i ukusne a dijetalne recepte, koji će postati Biblija za savremene devojke i žene.

Autor proslavljenog romana Pitanja i odgovori, po kojem je snimljen film Milioner iz blata, ovenčan brojnim Oskarima, napisao je uzbudljivu modernu bajku, punu nezaboravnih likova i neočekivanih obrta, koja nam živopisno dočarava savremenu Indiju, njenu bedu, raskoš, tugu i radost.

Nagrađene recepte ove nedelje pogledajte u članku Konkurs "Moja uskršnja trpeza": Završen treći krug.