Neki od ovih saveta vam mogu biti od presudne važnosti kada vremena nema, a rezultati su važni.

Recept nije samo lista sastojaka - to je putokaz do ukusa. U većini slučajeva, redosled po kojem su sastojci navedeni govori vam o redosledu kojim se dodaju. Osim toga, recepti obično grupišu sastojke tako da lako možete da prepoznate da li su namenjeni za koru ili za nadev.

Čitajući recept do kraja, znaćete koje korake morate preduzeti pre nego što uopšte uđete u svoju kuhinju. Učinite sebi uslugu i iseckajte sve sastojke pre nego što počnete da kuvate. Za najbolje rezultate, najbolje je da imamo komadiće istih veličina i oblika da bi se ravnomerno skuvali.

Ne otvarajte rernu da biste proverili da li je jelo gotovo! Dokazano je da za 30 sekundi otvorene rerne temperatura pada za 60 stepeni. Ako želite da ne upropastite jelo, koristite svetlo u rerni i

gledajte kroz staklo!

Pečenje ili kuvanje na višim temperaturama samo zato što se vama žuri, obično dovodi do nepredvidivih i često razočaravajućih rezultata. Preporučujemo vam strpljenje i koncentraciju.

Ako ste dovoljno iskusni u kuvanju pod pritiskom, prijavite se za kuvarski TV šou Majke&snajke i osvojite vredne nagrade!