Rudolf van Vin je sa kuvarima hotela Slavija pripremao 400 porcija sotea sa povrćem i pilećim mesom, a potom je sa dečicom pravio lake dezerte u želji da ih zabavi i da ima barem malo skrene misli sa nesreće koja ih je zadesila.

- Ovakva tragedija se ranije desila i u Holandiji, 1952. godine. Pola zemlje je poplavio okean. Od tada se borimo sa vodom. Sanacija poplava je veoma važna. Ali važnije je to što je mnogo ljudi ostalo bez kuća. Njima su neophodne najjednostavnije stvari - topao krevet, briga porodice i prijatelja, sunarodnika, ali i hrana. S obzirom da sam na balkanskoj turneji, odlučili smo da ne uradimo najavljene događaje jer je to svečana hrana. Umesto toga, došli smo ovde da pripremimo sote sa povrćem, a kasnije ćemo pripremiti poslastice sa decom, izjavio je Rudolf.

- Upoznao sam ljude u Srbiji kao jedinstvene. I svi rade ono što mogu. Video sam decu kako peku kolače i prodaju za nekoliko centi kako bi sakupili novac i poslali Crvenom krstu. Uključio sam ljude u Novom Sadu i Hrvatskoj u malu inicijativu. Ako svi urade ono što mogu biće dovoljno. Nije važno da li je veliko ono što radite, ako ostanete jedinstveni, dodao je čuveni holandski kuvar.

Ovu humanitarnu akciju organizovali su 24Kitchen kanal, Ambasada Kraljevine Holandije i kompanija Imlek, dok je namirnice za pripremu obroka donirao Metro Cash&Carry.

Kao je sve to izgledalo u hotelu Slavija, pogledajte na VIDEU.