Ima nečeg nedokučivog, egzotičnog u naglasku, jeziku i strasti Španaca. Zemlja flamenka i fieste, vatre i sunca, nežnosti i strasti, planina i mora, arhitekture koja zaustavlja vreme, Španija je zemlja u koju i u kojoj ćete se zaljubiti.
Kuhinja Španije je baš kao i njeni žitelji: temperamentna, strastvena, puna boja i ritma. Španija je mesto za uživanje u hrani i mi vam predstavljamo sočan ukus Španske paste sa Chorizo kobasicama i paradajzom.
Sastojci:
1 srednji crni luk
2 čena belog luka
1 crvena paprika
1 španska polu-sušena Chorizo kobasica
50 ml maslinovog ulja
1 (500 ml) konzerva usitnjenog paradajza
1 kašičica dimljene paprike
500 g makarona ili neke druge suve testenine
100 g izrendanog trapista
50 g izrendanog parmezana
so, biber
Priprema:
Očistiti i iseckati svo povrće na sitne kockice.
Kobasicu odvojiti od creva i iseći na tanke listiće.
Polovinu potrebnog maslinovog ulja zagrejati u dubokom voku. Kada se ulje zagrejalo, dodati mu luk, beli luk, papriku i kobasice. Dinstati sve oko pet minuta uz konstantno mešanje i, ukoliko je potrebno, dodavati još ulja.
Kada je luk postao proziran, smesi u voku dodati i paradajz.
Začiniti dimljenom paprikom i biberom, smanjiti temperaturu i krčakti još oko 10 minuta na srednje umerenoj temperaturi. Povremeno promešati.
Dok se sos kuva, skuvati pastu al dente.
Posudu za pečenje u rerni podmazati maslinovim uljem i dodati skuvanu pastu i sos. Sve dobro promešati i na vrh dodati izrendan sir.
Pastu je potrebno zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Služiti toplo, uz dodatak parmezana.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus