Ako ste ikad u životu pripremali ikakvo meso, verovatno ste se nekad zapitali da li smete meso nakon odmrzavanja opet zalediti.
Naime svima nam se dogodi da iz zamrzivača izvadimo previše mesa i nakon što se odmrzne shvatimo da je taj jedan odrezak viška.
Šta s tim viškom?
Stručnjaci tvrde da u situaciji kad ste meso odmrzavali tako što ste ga iz zamrzivača prebacili u frižider, bez ikakvog straha ga možete vratiti u zamrzivač. Ali, budite svesni da sa sledećim zamrzavanjem vaše meso gubi na kvalitetu ukusa i teksture.
Pogledajte i Saveti za pravilno zamrzavanje i odmrzavanje mesa
Ne samo da meso tokom odmrzavanje gubi vodu, nego će se ponovnim zamrzavanjem stvoriti ledeni kristali unutar strukture mesa, koji će uticati na njegova vlakna, pa ćete na kraju imati prilično suv komad mesa.
Naravno, sigurnost mesa zavisiće od toga kako ste s njim postupali. Najbolji način odmrzavanja je dakle u frižideru, u hladnoj vodi ili u mikrotalasnoj.
Ali nikako ne na sobnoj temperaturi ili, još gore, u posudi s vrućom vodom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Magazin.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem