Ako ste ikad u životu pripremali ikakvo meso, verovatno ste se nekad zapitali da li smete meso nakon odmrzavanja opet zalediti.
Naime svima nam se dogodi da iz zamrzivača izvadimo previše mesa i nakon što se odmrzne shvatimo da je taj jedan odrezak viška.
Šta s tim viškom?
Stručnjaci tvrde da u situaciji kad ste meso odmrzavali tako što ste ga iz zamrzivača prebacili u frižider, bez ikakvog straha ga možete vratiti u zamrzivač. Ali, budite svesni da sa sledećim zamrzavanjem vaše meso gubi na kvalitetu ukusa i teksture.
Pogledajte i Saveti za pravilno zamrzavanje i odmrzavanje mesa
Ne samo da meso tokom odmrzavanje gubi vodu, nego će se ponovnim zamrzavanjem stvoriti ledeni kristali unutar strukture mesa, koji će uticati na njegova vlakna, pa ćete na kraju imati prilično suv komad mesa.
Naravno, sigurnost mesa zavisiće od toga kako ste s njim postupali. Najbolji način odmrzavanja je dakle u frižideru, u hladnoj vodi ili u mikrotalasnoj.
Ali nikako ne na sobnoj temperaturi ili, još gore, u posudi s vrućom vodom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Magazin.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus