Kompanija Adria Media Group i Univerzitet EDUCONS potpisali su danas ugovor o saradnji, kojim će kao društveno odgovorne kompanije otpočeti zajednički rad na pokretanju programa projektnog studiranja, prvi put u oblasti visokog obrazovanja u Srbiji.

Ova saradnja uticaće i na unapređenje sistema i kvaliteta obrazovanja, naučno-istraživačkog rada i razvoja drugih obrazovnih projekata društva, a za cilj treba da ima formiranje budućih medijskih kadrova i regiona.

Obostrani interes za nastanak i razvoj saradnje sa ciljem unapređenja sistema obrazovanja i naučno-istraživačkog rada Adria Media Group i Univerzitet EDUCONS će realizovati kroz niz koraka u narednih tri do pet godina. Programi koji će biti formirani obuhvataće zajednička istraživanja, seminare, domaće i međunarodne konferencije, razmenu znanja i informacija, unapređenje studijskih programa i praktičnih znanja iz pojedinih naučnih i obrazovnih oblasti koje su od posebnog interesa za dalji razvoj kadrova iz oblasti digitalnih medija.

Takođe, akcentar će biti stavljen i na razvijanje potpuno novih servisa i edukativnih programa sa implementacijom u realnom vremenu i praksi.

Prema rečima potpredsednice Adria Media Group Natalije Cvetković kompanija na ovaj način svoju brigu o mladima i svojim budućim kadrovima podiže na novi nivo jer model projektnog studiranja, kako kaže, predstavlja suštinski model punog tržišnog povezivanja kompanije i institucija visokog obrazovanja.

"Ne samo da se direktno utiče na modifikaciju studijskih programa prema realnim kadrovskim potrebama na tržištu medija, već se otvara prostor za sigurno zapošljavanje ovako formiranih mladih i obrazovanih ljudi i predstavlja dobar primer rešenja pitanja nezaposlenosti", rekla je Cvetković.

Ona je napomenula da se Adria Media Group nada da će svojim primerom zajedno sa svojim novim partnerom, Univerzitetom EDUCONS, pokrenuti sličnu dobru praksu i kod drugih kompanija.

Rektor univerziteta prof dr Aleksandar Andrejević rekao je da je ovaj ugovor početak transfomracije statusa Univerziteta EDUCONS ka fondiranoj ustanovi.

"Time se ulazi u svetske trendove visokog obrazovanja takozvanog projektnog studiranja gde će i naučno-istraživački rad i transferi znanja biti podređeni potrebama kompanija jer je to jedini opravdan razlog smisla postojanja i funkcija visokog školstva kao servisa privrede", rekao je prof Andrejević.