Približava se Uskrs i svima nam je bitno da spremimo ukusno, ali da ne provedemo ceo praznik u kuhinji. Danas vam predlažemo da napravite pitu kojoj niko neće moći da odoli, a koja je bogata povrćem i mesom. Jedan sastojak će vam olakšati pripremu i upotpuniti ukus. Moja Kravica pavlaka za kuvanje svakom jelu daje posebanu notu. Uživajte!
• Sastojci:
• 250 g brašna
• 125 g Moja Kravica maslaca
• 1 jaje
• 40 ml vode
• 2 crna luka
• 250 g pilećeg filea
• 250 g pečuraka
• 150 g Imlek sira
• 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
• 1/2 kašičice bosiljka
• 6-8 čeri paradajza
Priprema:
Meso obarite i isecite na kockice. U brašno uvaljajte zaleđeni maslac i izrendajte. Dodajte jaje i malo soli, kao i vodu. Umesite mekano testo. Luk isecite na rebarca, pa propržite i sipajte u posudu. Zatim u istom tiganju propržite i krupnije iseckane pečurke (4 pečurke ispržite cele). U posudu stavite pek papir, pa stavite testo. Rasporedite ga i po ivicama, pa viljuškom pritisnite ivice. Pomešajte meso, sa proceđenim lukom i rendanim sirom (malo ostavite sa strane). Preko testa sipajte smesu sa mesom i sirom, a preko pečurke. Cele pečurke ostavite za dekoraciju. Zatim pospite sa sirom koji ste odvojili. U Moja Kravica pavlaku za kuvanje stavite bosiljak i promešajte, pa prelijte pitu. Dekorišite sa celim pečurkama i čeri paradajzom koji ste isekli na polutke. Pokrijte folijom, napravite malu rupu i pecite na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Promo
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Koliko dugo mogu da stoje jaja od Uskrsa
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem