Približava se Uskrs i svima nam je bitno da spremimo ukusno, ali da ne provedemo ceo praznik u kuhinji. Danas vam predlažemo da napravite pitu kojoj niko neće moći da odoli, a koja je bogata povrćem i mesom. Jedan sastojak će vam olakšati pripremu i upotpuniti ukus. Moja Kravica pavlaka za kuvanje svakom jelu daje posebanu notu. Uživajte!
• Sastojci:
• 250 g brašna
• 125 g Moja Kravica maslaca
• 1 jaje
• 40 ml vode
• 2 crna luka
• 250 g pilećeg filea
• 250 g pečuraka
• 150 g Imlek sira
• 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
• 1/2 kašičice bosiljka
• 6-8 čeri paradajza
Priprema:
Meso obarite i isecite na kockice. U brašno uvaljajte zaleđeni maslac i izrendajte. Dodajte jaje i malo soli, kao i vodu. Umesite mekano testo. Luk isecite na rebarca, pa propržite i sipajte u posudu. Zatim u istom tiganju propržite i krupnije iseckane pečurke (4 pečurke ispržite cele). U posudu stavite pek papir, pa stavite testo. Rasporedite ga i po ivicama, pa viljuškom pritisnite ivice. Pomešajte meso, sa proceđenim lukom i rendanim sirom (malo ostavite sa strane). Preko testa sipajte smesu sa mesom i sirom, a preko pečurke. Cele pečurke ostavite za dekoraciju. Zatim pospite sa sirom koji ste odvojili. U Moja Kravica pavlaku za kuvanje stavite bosiljak i promešajte, pa prelijte pitu. Dekorišite sa celim pečurkama i čeri paradajzom koji ste isekli na polutke. Pokrijte folijom, napravite malu rupu i pecite na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Promo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus