Živimo u vremenu virtuelne komunikacije, ali ništa ne može da promeni onaj dobar osećaj kada se porodica i prijatelji okupe oko stola i uživaju u prijatnom razgovoru i fenomenalnoj klopi. Ove godine na prazničnoj trpezi možete da poslužite nešto drugačije, naš predlog su krmenadle u kremastom sosu. Jedan sastojak je ključan kako bi ovo jelo ispalo savršeno ukusno, a to je Moja Kravica pavlaka za kuvanje. Obogatiće ukus i učiniti da meso postane još ukusnije. Raskošan praznični ručak dopunite potažom koji takođe možete da napravite sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje.

  • Sastojci:
  • 4 krmenadle (bez kostiju)
  • 1 crni luk
  • 200 g pečuraka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 360 ml pilećeg bujona
  • 1/2 kašike paradajz pirea
  • 1/2 kašike sirćeta
  • 60 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

Priprema:
Posolite i pobiberite meso sa obe strane i lepo utrljajte. Zatim lepo propržite sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa u isti sipajte još kašiku ulja. Dodajte iseckani crni luk i pečurke, pa posolite i pobiberite. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte brašno i promešajte. Nakon minut sipajte i bujon (kocku supe rastvorite u 360 ml vrele vode) i lepo promešajte. Dodajte paradajz pire, sirće i Moja Kravica pavlaku za kuvanje i opet promešajte. Vratite meso i dinstajte još nekih 10 minuta dok se sos ne zgusne. Pospite seckanim peršunom.

Izvor: Promo