Živimo u vremenu virtuelne komunikacije, ali ništa ne može da promeni onaj dobar osećaj kada se porodica i prijatelji okupe oko stola i uživaju u prijatnom razgovoru i fenomenalnoj klopi. Ove godine na prazničnoj trpezi možete da poslužite nešto drugačije, naš predlog su krmenadle u kremastom sosu. Jedan sastojak je ključan kako bi ovo jelo ispalo savršeno ukusno, a to je Moja Kravica pavlaka za kuvanje. Obogatiće ukus i učiniti da meso postane još ukusnije. Raskošan praznični ručak dopunite potažom koji takođe možete da napravite sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje.
- Sastojci:
- 4 krmenadle (bez kostiju)
- 1 crni luk
- 200 g pečuraka
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- 1/2 kašike paradajz pirea
- 1/2 kašike sirćeta
- 60 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
Priprema:
Posolite i pobiberite meso sa obe strane i lepo utrljajte. Zatim lepo propržite sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa u isti sipajte još kašiku ulja. Dodajte iseckani crni luk i pečurke, pa posolite i pobiberite. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte brašno i promešajte. Nakon minut sipajte i bujon (kocku supe rastvorite u 360 ml vrele vode) i lepo promešajte. Dodajte paradajz pire, sirće i Moja Kravica pavlaku za kuvanje i opet promešajte. Vratite meso i dinstajte još nekih 10 minuta dok se sos ne zgusne. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Promo
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem