Najveće svetsko gastronomsko takmičenje, kao i Olimpijske igre, održava se svake četvrte godine. Na ovoj 23. Kulinarskoj olimpijadi, srpska kuvarska reprezentacija, kuvala je 36 sati i odmerila snagu i umeće sa najboljim kuvarima iz 54 zemlje sveta. Za prethodnu olimpijadu, srpski tim činilo je 16 kuvara, a tokom ovogodišnje manifestacije borj članova se prepolovio.
Predstavljamo vam osam kuvara koji su zaslužni za uspeh Srbije na Kulinarskoj olimpijadi u Efurtu:
Milica Aleksić
- '75 godište. Završena Visoka hotelijerska škola u Beogradu, i PMF u Novom Sadu.
Radi kao profesor u Srednjoj ugostiteljsko - turističkoj školi Beograd, u Beogradu.
Novak Fidanović
- '77 godište. Školovao se u Americi, "New York restaurant school", odsek francuska kuhinja
Šef kuhinje kanadske rezidencije.
Predsednik Kulinarske federacije Srbije
Petar Gajić
- '81 godište. Završena Visoka hotelijerska škola u Beogradu.
Suvlasnik resorana Tikas.
Potpredsednik Kulinarske federacije Srbije.
Nikola Biševac
- '87 godište. Završio Prvu privatnu ugostiteljsku školu, i student Visoke hotelijerske škole u Beogradu.
Šef kuhinje restorana Deltino.
Aleksandar Ilić
- '86 godište. Završena Visoka hotelijersku školu u Beogradu.
Šef kuhinje restorana Tikas.
Zdravko Gavrilović
-'75 godište, . Završena Visoka hotelijerska škola u Beogradu.
Sef poslasticarnice u hotelu “Square nine”.
Nemanja Luković
-.'88 godište. Završena Visoka hotelijerska škola u Beogradu.
Kuvar u restoranu Tikas.
Milan Lekic
-'88 godište. Student Visoke hotelijersje skole u Beogradu.
Poslasticar u restoranu Franš.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu