Najveće svetsko gastronomsko takmičenje, kao i Olimpijske igre, održava se svake četvrte godine. Na ovoj 23. Kulinarskoj olimpijadi, srpska kuvarska reprezentacija, kuvala je 36 sati i odmerila snagu i umeće sa najboljim kuvarima iz 54 zemlje sveta. Za prethodnu olimpijadu, srpski tim činilo je 16 kuvara, a tokom ovogodišnje manifestacije borj članova se prepolovio.

Predstavljamo vam osam kuvara koji su zaslužni za uspeh Srbije na Kulinarskoj olimpijadi u Efurtu:

Milica Aleksić
- '75 godište. Završena Visoka hotelijerska škola u Beogradu, i PMF u Novom Sadu.
  Radi kao profesor u Srednjoj ugostiteljsko - turističkoj školi Beograd, u Beogradu.

Novak Fidanović
- '77 godište. Školovao se u Americi, "New York restaurant school", odsek francuska kuhinja
  Šef kuhinje kanadske rezidencije.
  Predsednik Kulinarske federacije Srbije

Petar Gajić
- '81 godište. Završena Visoka hotelijerska škola u Beogradu.
  Suvlasnik resorana Tikas.
  Potpredsednik Kulinarske federacije Srbije.

Nikola Biševac
- '87 godište. Završio Prvu privatnu ugostiteljsku školu, i student Visoke hotelijerske škole u Beogradu.
  Šef kuhinje restorana Deltino.

Aleksandar Ilić
- '86 godište. Završena Visoka hotelijersku školu u Beogradu.
  Šef kuhinje restorana Tikas.

Zdravko Gavrilović
-'75 godište, . Završena Visoka hotelijerska škola u Beogradu.
  Sef poslasticarnice u hotelu “Square nine”.

Nemanja Luković
-.'88 godište.  Završena Visoka hotelijerska škola u Beogradu.
  Kuvar u restoranu Tikas.

Milan Lekic
-'88 godište. Student Visoke hotelijersje skole u Beogradu.
  Poslasticar u restoranu Franš.