SOČNI BOŽIĆNI ROLAT: Porodična sreća, duplo veća!

Glavni trik ovog jela jeste u vremenu koje će provesti u rerni, zato dobro pazite da ne izvadite prerano, niti da završite sa ugljenisanim kolutom mesa.

Promo

Božićna trpeza se pravi sa puno ljubavi. Hrana koja se postavi na sto mora da bude po ukusu svih ukućana i recepti koji ulaze u finalni izbor za ovu porodičnu gozbu moraju biti vanvremenski klasični hitovi. Međutim, većina recepata koji stignu na prazničnu top listu zahteva malo više truda od „propržite na tiganju i servirajte“ ili „ubacite u rernu na 20 minuta“. Ova činjenica povremeno odvrati manje iskusne kuvarice i kuvare, no bez truda nema ni oduševljenja za stolom.

Ako ste dovoljno ambiciozni da tokom predstojećih praznika stvorite sinfoniju ukusa koja će raspametiti sve generacije, imamo idealno rešenje za vas – ROLOVANU PRAZNIČNU KRMENADLU!

Glavni trik ovog jela jeste u vremenu koje će provesti u rerni, zato dobro pazite da ne izvadite prerano, niti da završite sa ugljenisanim kolutom mesa.

Pratite pažljivo recept, pogledajte slike iz galerije i neka vam uspešno pripremljen praznični rolat ne bude jedina ispunjena želja u godini koja stiže.

SREĆNI PRAZNICI I PRIJATNO!

Promo Rolovana krmenadla

Rolovana praznična krmenadla

Potrebni sastojci:

  • 1,5 kg svinjske krmenadle bez kostiju
  • 200 g pančete
  • 200 g sira trapista
  • malo senfa
  • 100 g šampinjona
  • 150 g šunke za picu
  • so, biber

Priprema:
Očišćenu kremenadlu staviti na radnu površinu, pa je dobro usoliti i začiniti.
Krmenadlu prvo pemazati senfom, poređati preko šunku i sir, pa na vrh staviti prethodno prodinstane šampinjone. Uviti je u rolat.
Tako pripremljen rolat, pažljivo prekriti režnjevima mesnate sveže slanine, tako da svaki sledeći naleže po centimetar na prethodnom. Postaviti rolat u podmazan pleh sa biljnim uljem.
Rolat peći na 200 stepeni bar 90 minuta ili dok gornje ivice sasvim ne porumene.
Služiti toplo, tanko nasečneo na komade uz ledenu čašu Coca-Cole.

Izvor: Promo