Bilo da želite da impresionirate devojku koja prvi put dolazi kod vas na večeru ili isprobavate da li je tačna ona da „put do muškog srca vodi preko stomaka“, sigurno nećete doneti odluku da skuvate pasulj ili servirate pihtije. Nemamo ništa protiv ova dva jela, naprotiv, ali nije ni da su sinonim za romantiku.
Kojim smerom onda krenuti kako bi veče mirisalo na ljubav?
Prema našim istraživanjima (jedan razgovor u redakciji i jedna Google pretraga) došli smo do saznanja da je italijanska kuhinja uvek siguran potez, a ako nas je Disney išta naučio, onda je to da špagete povećavaju šanse za prvim poljupcem i do 103% (okvirno). Samo pitajte Mazu i Lunju!
Ostaje samo da presečemo da li se prave Bolognese ili Carbonara...
Crveni sos donosi razne rizike, te se odlučujemo za klasik iz Rima – ŠPAGETE CARBONARA! Recept koji svako mora da usavrši tokom svog života – bili single ili ne. Jer na kraju dana, ponekad je neophodno da napravimo i romantičan ugođaj za sebe same. Zato trk po namirnice i flašu Coca-Cole, recept vas čeka ispod teksta!
ŠPAGETE CARBONARA
Sastojci:
- 200 g špageta
- 2 žumanca
- 100 g suve, mesnate slanine
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 40 g izrendanog parmezana
- 50 g izrendanog tvrdog sira
- 1 kašičica sveže mlevenog bibera
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice slatke paprike
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Špagete skuvati u slanoj vodi. Pomešati žumanca s pavlakom, solju i biberom. Dodati izrendane sireve i lepo promešati, pa ostaviti po strani. Iseckati slaninu. Ugrejati kašiku ulja na srednje jakoj vatri, pa staviti slaninu da se prži, stalno mešajući. Staviti čenove belog luka u komadu, ali prethodno ih blago pritisnuti da bi se raspukli i pustili svoju aromu. Vruće, oceđene, špagete pomešati s vrućom slaninom i na to sipati već umućen preliv sa žumancima i sirom. Ne kuvati, samo brzo mešati da se žumanca ne bi zgrudvala. Na ovakav način će biti termički obrađena i sigurna za jelo. Sir će se otopiti i dati kremastu strukturu karbonari.
Izvor: Promo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus