Ulazite u supermarket i u tom trenutku počinje jedna velika unutrašnja borba. Koje namirnice staviti u korpu tako da se svi članovi porodice okupe oko stola ushićeni i srećni? Najmlađe dete po ko zna koji put hoće krompiriće dok najstarije iz nekog samo njemu znanog razloga priča o organskom brokoliju, a o jačoj polovini da ne pričamo. Roštilj će nam na nos izaći...

Italija je uvek dobrodošla za stolom. Italija je “sigurica”. Ali ako je poslednji novitet iz kuhinje bila preukusna agnolotti testenina, kako nadmašiti sebe? Rešenje je prosto – dobri stari rižoto!

Legenda kaže, da je ovo jelo nastalo tako što je mladi stakloduvač iz Milana koji je koristio šafran za pigmentaciju, na venčanju slučajno ubacio ovaj začin u jelo od pirinča. Sigurni smo da je nakon ovoga dobar brak bio zagarantovan.

Zato trk po sveže šampinjone, piletinu i pirinač, a potom i do frižidera gde čeka hladna Coca-Cola. Unutrašnja borba je rešena, a tokom ručka su zagarantovani osmesii traženje koje kašike više!

Promo Rižoto sa piletinom i šampinjonima

Rižoto sa piletinom i šampinjonima

Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 200 g pirinča
  • 1 kašičica kurkume praha
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • so
  • mleveni biber
  • oko 4 dl vode
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Meso iseckati na kockice. Iseckati crni luk, beli luk, a šampinjone iseckati na listiće. Pirinač oprati i dobro ocediti.
Na ulju desetak minuta propržiti meso, dodati seckano povrće. Sve pržiti 15 minuta, dok povrće ne omekša i ispari tečnost. Dodati pirinač mešati na vatri 2-3 minuta, pa dodati začine. U vodu razmutiti kurkuma prah i djumbir, pa preliri meso i povrće. Poklopiti i na tihoj vatri kuvati da pirinač omekša i upije vodu. Ako pirinač ne omekša, po potrebi dodati još vode.

Izvor: Promo