Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELITE DA PROVEDETE KVALITETNO VREME SA PORODICOM? EVO GA RECEPT!

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Lagani obrok kao što je rižoto sa piletinom i pečurkama je uvek dobro rešenje kada želite nešto brzo i ukusno.

piletina sa sampinjonim22.jpg Izvor: Promo

Ulazite u supermarket i u tom trenutku počinje jedna velika unutrašnja borba. Koje namirnice staviti u korpu tako da se svi članovi porodice okupe oko stola ushićeni i srećni? Najmlađe dete po ko zna koji put hoće krompiriće dok najstarije iz nekog samo njemu znanog razloga priča o organskom brokoliju, a o jačoj polovini da ne pričamo. Roštilj će nam na nos izaći...

Italija je uvek dobrodošla za stolom. Italija je “sigurica”. Ali ako je poslednji novitet iz kuhinje bila preukusna agnolotti testenina, kako nadmašiti sebe? Rešenje je prosto – dobri stari rižoto!

Možda će vas zanimati

Legenda kaže, da je ovo jelo nastalo tako što je mladi stakloduvač iz Milana koji je koristio šafran za pigmentaciju, na venčanju slučajno ubacio ovaj začin u jelo od pirinča. Sigurni smo da je nakon ovoga dobar brak bio zagarantovan.

Zato trk po sveže šampinjone, piletinu i pirinač, a potom i do frižidera gde čeka hladna Coca-Cola. Unutrašnja borba je rešena, a tokom ručka su zagarantovani osmesii traženje koje kašike više!

Rižoto sa piletinom i šampinjonima

Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 200 g pirinča
  • 1 kašičica kurkume praha
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • so
  • mleveni biber
  • oko 4 dl vode
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Meso iseckati na kockice. Iseckati crni luk, beli luk, a šampinjone iseckati na listiće. Pirinač oprati i dobro ocediti.
Na ulju desetak minuta propržiti meso, dodati seckano povrće. Sve pržiti 15 minuta, dok povrće ne omekša i ispari tečnost. Dodati pirinač mešati na vatri 2-3 minuta, pa dodati začine. U vodu razmutiti kurkuma prah i djumbir, pa preliri meso i povrće. Poklopiti i na tihoj vatri kuvati da pirinač omekša i upije vodu. Ako pirinač ne omekša, po potrebi dodati još vode.

Izvor: Promo 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti