Prema definiciji, ratatui je gulaš od povrća u Provansi, koji se obično sastoji od patlidžana, tikvica, luka, zelene paprike, paradajza i belog luka, poslužen vruć ili hladan.
Ratatui potiče iz (današnje) Nice, gde su je stvorili provansalski seljani. U početku je to bilo jelo siromašnih poljoprivrednika i pripremalo se tokom leta kada je bilo dostupno sveže povrće.
Postoji nekoliko različitih shvatanja o tome kako je ratatui dobio ime: „touiller“ je francuski glagol koji znači „uzburkati“. Prvi deo reči „rata“ znači „krupan gulaš“.
Odlična stvar kod ovog jela je njegova svestranost - može se kuvati na različite načine, koristeći različite sastojke. Ako želite, možete se zabaviti jelom jer se može prilagoditi sastojcima koje imate pri ruci i vašim ličnim preferencijama.
Mi vam predstavljamo recept sa piletinom, nesvakidašnju fuziju sa mesom.
Prijatno!
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu