Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesti

Cook Like a Master Chef: Idemo u Nicu, spremamo ratatui piletinu!

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Iako se ranije smatrao staromodnim „seljačkim jelom“, ili u najboljem slučaju obrokom u kom su uživali samo vegetarijanci, ratatui je vanvremensko jelo koje danas ima mnogobrojne varijacije i sve su apsolutno uživanje za nepca.

Izvor: Promo

Prema definiciji, ratatui je gulaš od povrća u Provansi, koji se obično sastoji od patlidžana, tikvica, luka, zelene paprike, paradajza i belog luka, poslužen vruć ili hladan.

Ratatui potiče iz (današnje) Nice, gde su je stvorili provansalski seljani. U početku je to bilo jelo siromašnih poljoprivrednika i pripremalo se tokom leta kada je bilo dostupno sveže povrće.

Možda će vas zanimati

Postoji nekoliko različitih shvatanja o tome kako je ratatui dobio ime: „touiller“ je francuski glagol koji znači „uzburkati“. Prvi deo reči „rata“ znači „krupan gulaš“.

Odlična stvar kod ovog jela je njegova svestranost - može se kuvati na različite načine, koristeći različite sastojke. Ako želite, možete se zabaviti jelom jer se može prilagoditi sastojcima koje imate pri ruci i vašim ličnim preferencijama.

Mi vam predstavljamo recept sa piletinom, nesvakidašnju fuziju sa mesom.

Prijatno!

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti