Sačinjena od posebne mešavine mesa i začina, pljeskavica je brend čiji originalan recept niko nikada nije izneo iz grada. Čuvena leskovačka Roštiljijada, sedmodnevni festival roštilja i gurmanluka, svake godine okuplja hiljade gurmana koji uživaju u opojnim ukusima i mirisima čudesnih leskovačkih delicija: ćevapa, pljeskavica, uštipaka, kobasica, mućkalice i svih mogućih delikatesa sa roštilja.
U Leskovcu je rođena pljeskavica, a u nastavku teksta je recept koji je čist hedonizam za nepca. Mi ga delimo sa vama, a vi podelite večeru ili ručak sa ljudima koje najviše volite.

Promo Leskovačka pljeskavica

Leskovačka pljeskavica (za četiri osobe)

Sastojci:

  • 300 g mlevene svinjetine
  • 300 g mlevene junetine
  • 150 g crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika ljute tucane paprike
  • biber
  • so

Prilog:

  • lepinja
  • par listova zelene salate
  • ajvar
  • pavlaka
  • paradajz
  • luk crni

Priprema:

Mleveno meso sjediniti, pa mu dodati narezan luk, beli luk i začine. Dobro izmešati, pa oblikovati u pljeskavice veličine dlana. Peći na roštilju ili livenom tiganju sa obe strane dok meso ne porumeni.

Lepinje preseći na pola. Donju, unutrašnju polovinu namazati ajvarom, pa preko pavlakom. Između stranica lepinje po želji redati povrće i jedan komad mesa.

Služiti odmah, toplo.